DoornbosBeton Slopen met behulp van hogedruk bij onderhoudswerkzaamheden viaduct

Beton Slopen met behulp van hogedruk bij onderhoudswerkzaamheden viaduct

16 december 2020

Bij onderhoudswerkzaamheden aan een viaduct moeten onder andere bepaalde betondelen hersteld worden. Deze plekken zitten op ongeveer 1m diepte in het beton en zijn dus lastig bereikbaar. Daarnaast is er maar beperkte toegang tot deze plekken met een hoogte van 25cm.

Er is gekozen om gebruik te maken van een hogedruk opstelling, zodat de moeilijk bereikbare plekken snel, effectief en veilig aangepakt kunnen worden. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een 2500 bar hogedrukpomp, een spuitpistool met sloopnozzle en een speciaal frame waarin het pistool nauwkeurig op zijn plek gehouden kan worden. Deze combinatie zorgt voor een ‘hamerslag’ die het beton nog sneller sloopt, met behoud van wapening. Het speciaal gemaakte frame is vooral bedoeld zodat de werkzaamheden minder belastend zijn voor de bedieners.

Naast deze hogedrukopstelling leveren wij bij deze opdracht ook hoogwaardige beschermingsmiddelen van specialist TST voor optimale veiligheid.

Doornbos Equipment

Verhuur en verkoop van hoogwerkers, heftrucks, verreikers, gators, minikranen, hogedrukpompen, vacuümunits, en hogedrukslangen. Een internationaal erkend opleidingscentrum. Vanuit onze vestigingen in Nederland en Engeland helpen we u graag verder. Neem gerust contact met ons op!