DoornbosHurenHogedrukHogedrukpomp Huren

Hogedrukpomp Huren

Onze SIR gekeurde (ultra-)hogedrukpompen zijn verkrijgbaar van 350 tot 3000 bar. De kleinere machines zijn geschikt voor bijvoorbeeld het verwijderen van graffiti, kauwgom en het schoonspuiten van gevels en ramen. De grotere machines worden onder meer gebruikt voor het verwijderen van verf en andere verontreiniging van tanks, warmtewisselaars en schepen of het opruwen en verwijderen van beton. De juiste pomp kiezen? Bespreek je situatie met onze experts op: +31 (0)10 – 850 8000 of vraag direct een offerte aan.

Catalogus Industriële Reiniging – Verhuur en Verkoop

Hogedrukpompen 350 - 500 bar

Configuraties: Aanhangwagen / Skid
Merken: Kärcher, Dynajet

De temperatuur van al onze 350 – 500 hogedrukpompen is instelbaar, tot 98 graden (Dynajet 500TH tot 95 graden). Wanneer je warm water gebruikt, is de pomp te gebruiken als warmwater reiniger met hogedruk. Dit is de ideale machine om bijvoorbeeld vuil en vet te verwijderen. Denk hierbij aan (zware) machines, keukens of vloeren.

Wanneer je de hogedrukpomp op koud water instelt, is deze bruikbaar als hogedrukreiniger voor de reiniging van bijvoorbeeld gevels, terrassen, schuttingen, machines, zwembaden en andere oppervlakken. Omdat de temperatuur instelbaar is, is één hogedrukreiniger multi-inzetbaar voor verschillende schoonmaakwerkzaamheden.

Hogedrukpompen 1.000 bar

Configuraties: Aanhangwagen / 20ft Container
Merken: Hammelmann, WOMA, NLB

Onze hogedrukpompen van 1000 bar worden vaak ingezet bij zwaardere industriële reiniging, zoals tankreiniging of bundelreiniging. Bij een hogere wateropbrengst (262 liter per minuut) is dit type hogedrukpomp inzetbaar voor het slopen van beton. We leveren ook hogedrukpompen geschikt voor brak en zout water.

Hogedrukpompen 2000 – 3000 bar

Configuraties: Aanhangwagen / 20ft Container
Merken: Hammelmann, WOMA, NLB

Doornbos heeft een grote selectie aan hogedrukpompen van boven de 2.000 bar. Deze pompen worden ingezet bij de verwijdering van verflagen en coatings, of in een zwaardere categorie opruwen en verwijderen van beton. Ook leveren we ultrahogedrukpompen, met een vermogen van 3.000 bar. Deze worden ingezet voor de verwijdering van of het koudsnijden van staal.

Efficiënte inzet wateropbrengst

Bij het uitzoeken van een hogedrukpomp is het handig om te letten op de wateropbrengst van de pomp. Een pomp met een flow van 21 liter per minuut maakt oppervlakken sneller schoon dan een pomp met 17 liter. Met een flow van 21 liter verbruik je wel meer water, en bij warm water verbruikt deze pomp ook meer stroom.  

Wanneer je een pomp aansluit op de waterleiding, is de wateropbrengst van de kraan vaak te laag. Zeker bij lange leidingen of lage druk. In dat geval is de machine niet zoveel waard, omdat hij dan telkens uitvalt. Bij Doornbos verhuren we alleen hogedrukpompen met een watertank. Zo weet je zeker dat je genoeg wateropbrengst kunt realiseren voor de gewenste flow.

Certificering

Wij hechten waarde aan een veilige werkplek. Onze pompen zijn voorzien van een vonkenvanger en voldoen aan de SIR-normen.

We adviseren je graag over welke machine past bij jouw klus.