Harnas opleiding

Bij het werken op hoogte is een harnas vaak verplicht. Alleen een harnas is niet voldoende, je moet weten hoe hiermee om te gaan. Daarom bieden we opleidingen om werknemers veilig op hoogte te laten werken door hen te beschermen tegen een hoge val. We leren harnasdragers in één dagdeel over de risico’s, de eisen en het juist aantrekken en zekeren van een harnas. Ook de wettelijke bepalingen en mogelijke, gevaarlijke voorvallen worden toegelicht.

Wie heeft een harnasopleiding nodig?

Dit certificaat is onmisbaar voor iedereen die op hoogte aan de slag gaat. Bedieners van hoogwerkers, mensen op steigers of bijvoorbeeld bouwers van decors. Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding.

Lesstof

In een dagdeel behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Praktijkinstructie en het juiste harnas vaststellen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Risico’s en waarschuwingen
  • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de opleiding en examen

De opleiding duurt een dagdeel. Naast theorie geven we praktische instructies mee voor het juiste gebruik van de harnassen. Na een succesvolle afronding van de cursus ontvangt de deelnemer een internationaal erkend certificaat. Het behaalde IPAF-harnascertificaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

Opgeven voor opleidingen

Het Doornbos Training Centre levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam en is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

We gaan daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, maar ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.

opleidingsdata

Hieronder kun je zien wanneer en op welke locatie deze opleiding plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als je jouw ideale datum en locatie gevonden hebt, kun je je vervolgens direct aanmelden. Kom je er niet uit, dan kun je ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen je graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000