Heftruck Opleiding

Voor het bedienen van een heftruck is deskundigheid vereist. Naast praktijkkennis is  ook het bewust zijn van eventuele risico’s en de dagelijkse controle van een heftruck van belang. Doornbos leidt (toekomstige) bestuurders van heftrucks op en biedt de onmisbare theorielessen over gevaarlijke voorvallen en transport. Na onze eendaagse opleiding nemen de kersverse heftruckbestuurders veilig plaats achter het stuur en de lepels. Met de juiste papieren op zak en voldoende kennis over de correcte, veilige en efficiënte bediening van zowel kleine als grote heftrucks.

Wie heeft een heftruckopleiding nodig?

Deze heftruckopleiding is voor ervaren en onervaren heftruckgebruikers. Doornbos heeft verschillende heftrucks, waardoor we onze opleiding op maat kunnen aanbieden met de machine waarmee je straks ook aan de slag gaat. Voor werknemers in de petrochemie, de maritieme industrie en de industriële reiniging bieden we de mogelijkheid deze opleiding af te sluiten met een SOG-examen (conform richtlijnen van de SSVV)

Vooropleiding

Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet wel in het bezit zijn van een geldig VCA-diploma en geldig rijbewijs B. 

Lesstof

Tijdens deze eendaagse opleiding behandelen we:

  1. Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  2. Praktijkinstructie en waarschuwingen
  3. Specifieke machine-eigenschappen
  4. Lastdiagrammen
  5. Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
  6. Dagelijkse controle voor ingebruikname en inspectie voor aanvang
  7. Gevaarlijke voorvallen

Duur van de opleiding en examen

Deze eendaagse opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Op beide onderdelen volgt een examen. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer een internationaal erkend heftruckcertificaat (TUV). Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

De opleiding wordt ook regelmatig in het Engels gegeven. Zie de details in de kalender onder ‘opmerkingen’.

Opleidingsdata en PRIJZEN

Prijs: € 225,- excl. 21% BTW. (Let op, voor SOG geldt een ander tarief. )

Hieronder kun je zien wanneer en op welke locatie deze opleiding plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als je jouw ideale datum en locatie gevonden hebt, kun je je vervolgens direct aanmelden! Kom je er niet uit, dan kun je ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen je graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000