Hoogwerker opleiding voor leidinggevenden

Leidinggevenden moeten de veiligheid van hun medewerkers kunnen waarborgen. Om deze verantwoordelijkheid te kunnen nemen, is het noodzaak dat risico’s kunnen worden herkend en voorkomen. Daarvoor is kennis nodig van relevante wetgeving. Ook praktische kennis is onmisbaar, zoals het verschil in typen hoogwerkers, het correct, veilig en efficiënt bedienen ervan en de risico’s waarmee werknemers te maken kunnen krijgen.

Wie heeft een hoogwerker opleiding nodig?

De opleiding is onmisbaar voor leidinggevenden met werknemers die een hoogwerker bedienen. Ook is dit certificaat een vereiste voor werknemers die verantwoordelijk zijn voor het plannen van werkzaamheden met hoogwerkers. Voor deelname aan de opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Lesstof

Tijdens een dagdeel behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Risico’s en waarschuwingen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Risicoanalyse opstellen
  • TRA (taak risico analyse) samenstellen
  • Gevaarlijke voorvallen
  • Doorspreken van LMRA

Duur van de opleiding en examen

De opleiding duurt een dagdeel waarin we dieper ingaan op de theorie. Het examen bevat risicovolle situaties die beoordeeld moeten worden. Ook wordt instructie gegeven over bediening van de hoogwerker waarmee op de werkvloer aan de slag gegaan wordt. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de cursist een internationaal erkend certificaat. Het behaalde International Powered Access Federation (IPAF) hoogwerker certificaat (de PAL Card) voor leidinggevenden is persoonsgebonden en vijf jaar geldig. De IPAF is een organisatie die zich richt op het veilig en effectief werken met hoogwerkers.

Opgeven voor opleidingen

Het Doornbos Training Centre levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam en is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

We gaan daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, maar ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.

Opleidingsdata

Hieronder kun je zien wanneer en op welke locatie deze opleiding plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als je jouw ideale datum en locatie gevonden hebt, kun je je vervolgens direct aanmelden!