Hoogwerker opleiding voor bedieners

Het bedienen van een hoogwerker brengt meer met zich mee dan alleen het bedienen van onze machine. Er kunnen zich risicovolle situaties voordoen. Bij het Doornbos Training Centre leer je die inschatten zodat je weet wat je kan doen om jouw veiligheid en die van je omgeving te kunnen waarborgen. Met de hoogwerker opleiding leer je hoe je een hoogwerker correct, veilig en efficiënt gebruikt.

Wie heeft een hoogwerker opleiding nodig?

De opleiding is geschikt voor zowel ervaren als onervaren hoogwerker gebruikers. Tijdens de opleiding gebruiken we het type hoogwerker waarmee straks gewerkt zal worden. Voor werknemers in de petrochemie, de maritieme industrie en de industriële reiniging bieden we de mogelijkheid deze opleiding af te sluiten met een SOG-examen (conform richtlijnen van de SSVV). Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding. Wel moet de deelnemer in het bezit zijn van een geldig VCA-certificaat.

Lesstof

Tijdens deze eendaagse opleiding behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Rijden, positioneren en risicoanalyse
  • Omgevings- en bodemcondities
  • Inspecties voor ingebruikname
  • Wind- en weerconditie
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de opleiding en examen + e-learning

De opleiding duurt een dag. Naast theorie geven we praktische instructies. In deze praktijkgerichte opleiding wordt de theoretische kennis toegepast. Ervaren en in de praktijk opgeleide instructeurs zorgen voor een degelijke begeleiding van de deelnemers. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer een internationaal erkend certificaat. De IPAF is een organisatie die zich richt op het veilig en effectief werken met hoogwerkers. Het behaalde International Powered Access Federation (IPAF) hoogwerker certificaat (de PAL Card) is persoonsgebonden en vijf jaar geldig. 

Het theoretische deel van deze opleiding is ook te doen via de IPAF Hoogwerker Bediener eLearning module. Vanwege de huidige maatregelen rondom het Coronavirus biedt de eLearning module je de gelegenheid om alvast het theoriedeel zelf online te doen. Het theorie examen en het praktijkdeel moeten vervolgens binnen 45 dagen na het succesvol afronden van de eLearning module worden gedaan. Klik hier voor meer informatie.

Opleidingsdata en Prijzen

Prijs: € 250,- excl. 21% BTW. (Let op, voor SOG geldt een ander tarief. )

Hieronder kun je zien wanneer en op welke locatie deze opleiding plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als je jouw ideale datum en locatie gevonden hebt, kun je je vervolgens direct aanmelden! Kom je er niet uit, dan kun je ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen je graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000