Manual Handling opleiding

Het verkeerd tillen of verplaatsen van goederen kan leiden tot fysieke klachten en/of ongemakken. In extreme gevallen zelfs tot arbeidsongeschiktheid. De opleiding ‘manual handling’ legt iets uit over wet- en regelgeving rondom het tillen en verplaatsen van goederen, maakt je bewust van de gevaren die op de loer liggen en geeft handvatten om de kans op mogelijke blessures te verkleinen.

Wie heeft een opleiding 'Manual Handling' nodig?

Deze opleiding is onmisbaar voor iedereen die beroepsmatig goederen tilt en verplaatst. Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding.

Lesstof

In een dagdeel behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen rondom het tillen en verplaatsen van goederen
  • Basis van de menselijke anatomie
  • Soorten blessures die gepaard gaan met het onjuist tillen en verplaatsen van goederen
  • Technieken en tips om veilig goederen te tillen, verplaatsen en neer te zetten

Duur van de opleiding en examen

De opleiding duurt een halve dag (2 uur) en bestaat uit theorie met enkele voorbeeldoefeningen. Na het succesvol behalen van het examen ontvangt de cursist een erkend certificaat. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en drie jaar geldig.

Opgeven voor opleidingen

Het Doornbos Training Centre levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam en is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

We gaan daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, maar ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.

Opleidingsdata

Hieronder kun je zien wanneer en op welke locatie deze opleiding plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als je jouw ideale datum en locatie gevonden hebt, kun je je vervolgens direct aanmelden. Kom je er niet uit, dan kun je ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen je graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000