Verreiker opleiding

Door zware lasten en een (vaak) ongelijke ondergrond liggen risico’s op de loer bij het gebruik van een verreiker. Om de veiligheid van alle werknemers te waarborgen, leren we je hoe je een verreiker op de juiste manier moeten gebruiken. We gaan in op verschillende lasten die je in de praktijk tegen kunt komen, veiligheidsinstructies, het aan- en afkoppelen van verschillende onderdelen en dagelijkse onderhoudscontroles.

Wie heeft een verreiker opleiding nodig?

Dit certificaat is voor iedereen die verreikers gebruikt met een heffunctie en een maximum bedrijfslastmoment van 10 ton-meter. De opleiding is geschikt voor zowel ervaren als onervaren verreikergebruikers. Tijdens de opleiding gebruiken we het type verreiker waarmee in de praktijk wordt gewerkt. Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. 

Lesstof

Tijdens deze eendaagse opleiding behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Eigenschappen, veiligheidsinstructies en waarschuwingen
  • Lastvluchttabellen en lastbepalingen
  • Dagelijkse onderhoudscontrole en ingebruikname
  • Praktijkinstructie en waarschuwingen
  • Voertuiginspectie en rijvaardigheidsproef
  • Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
  • Aan- en afkoppelen voorzetstukken

Duur van de opleiding en examen

De duur van deze opleiding is afhankelijk van de ervaring van de deelnemer en type verreiker. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. In de ochtend gaan we in op de theorie, in de middag volgt de praktijk en gaan we aan de slag op de verreiker. Na het succesvol behalen van het examen ontvangt de deelnemer een certificaat. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

Opleidingsdata en Prijzen

Prijs: € 385,- excl. 21% BTW.

Hieronder kun je zien wanneer en op welke locatie deze opleiding plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als je jouw ideale datum en locatie gevonden hebt, kun je je vervolgens direct aanmelden. Kom je er niet uit, dan kun je ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen je graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000