Abrasive Wheels opleiding

De opleiding ‘Abrasive wheels’, wat letterlijk ‘slijpschijven’ betekent, gaat in op de gevaren rondom het gebruik van (met name) haakse slijpmachines, afbraam- en slijpschijven en brengt de juiste vaardigheden bij om hier veilig mee te kunnen werken.

Wie heeft een Slijpmachines opleiding nodig?

Deze opleiding is onmisbaar voor iedereen die beroepsmatig werkt met slijpmachines en -schijven. Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding.

Lesstof

In een dagdeel van 2 uur behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen rondom het gebruik van slijpmachines en -schijven
  • Welke machines gebruik maken van slijpschijven
  • Bewustwording van gevaren en risico’s
  • Welke beschermingsmiddelen nodig zijn
  • Technieken en tips om veilig te werken met slijpmachines en -schijven

Duur van de opleiding en examen

De opleiding duurt een halve dag (2 uur) en bestaat uit theorie met enkele voorbeeldoefeningen. Na het succesvol behalen van het examen ontvangt de cursist een erkend certificaat. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en drie jaar geldig.

Opleidingsdata

Data en locatie worden in overleg bepaald.

Opgeven voor opleidingen

Het Doornbos Training Centre levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam en is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

We gaan daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, maar ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.