Doornbos Academy

Doornbos Academy levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Rotterdam en Amsterdam. Doornbos Academy is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze opleidingen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

Wij gaan daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.

Advies nodig? We helpen je graag! +31 (0)10 – 850 8000 Of meld je meteen aan.

Erkend opleidingscentrum

Doornbos Academy waarborgt het veilig en effectief werken met machines. Ook bieden wij opleidingen die  CCV-geregistreerd zijn voor code 95. Het behaalde certificaat in creditcardformaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig. Een VCA-diploma is tien jaar geldig en een BHV-diploma één jaar. Doornbos Academy is erkend door IPAF, TÜV Nederland, SOG/SSVV en Doornbos is BMWT/ HND gecertificeerd. 

IPAF-logo    TUV-logo    

Persoonlijke aandacht, eigen taal

Bij Doornbos geven we iedere deelnemer de nodige aandacht. Onze opleidingen zijn in groepsverband, klein en persoonlijk. Desgewenst geven we onze opleidingen ook in het weekend en de avonden. Taalbarrières zijn geen probleem, daar spelen we op in. We bieden examens in meerdere talen.

Overzicht van onze opleidingen

Hoogwerker – leer je hoe je een hoogwerker correct, veilig en efficiënt gebruikt. Voor werknemers en leidinggevenden.

Verreiker – Alles over veiligheidsinstructies, het aan- en afkoppelen van verschillende hulpstukkenen en dagelijkse onderhoudscontroles.

Harnas – In één dagdeel leer je alles over de risico’s, de eisen en het juist gebruikenen zekeren van een harnas.  

VCA-Vol/VCA-Basis – Hét certificaat voor risico-werkzaamheden of werkzaamheden op risico-terrein.  Heftruckopleiding – Praktijk- en theorielessen over de correcte, veilige en efficiënte bediening van zowel kleine als grote heftrucks.

Hijsbegeleider – de juiste voorbereiding voor het beperken van risico’s tijdens het verplaatsen of aanpikken van lasten.

Bedrijfshulpverlening –  Theorie en praktijklessen over levensreddende handelingen en communicatie, brandbestrijding en ontruimingen.