Heftruck opleiding

Voor het bedienen van een heftruck is specifieke deskundigheid vereist. U weet wellicht hoe de machine in de praktijk werkt, maar het is belangrijk dat u zich ook bewust bent van eventuele risico’s. Met de eendaagse heftruckopleiding van Doornbos zorgt u voor de juiste papieren en kunt u correct, veilig en efficiënt een heftruck bedienen. Zo rijdt u met een gerust gevoel op de heftruck.

Voor wie?

De heftruckopleiding is geschikt voor ervaren en minder ervaren heftruckgebruikers. U kunt de opleiding volgen voor verschillende type heftrucks. We werken altijd met de machine waarop u aan de slag gaat. Werkt u in de petrochemie? Dan is het ook mogelijk de opleiding te volgen met een SOG-examen.

De cursusdag

De opleiding duurt één dag en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. In de ochtend behandelen we de theorie, ’s middags gaan we op de heftruck aan de slag. Op beide onderdelen wordt u geëxamineerd.

Cursusinhoud

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Praktijkinstructie en waarschuwingen
  • Specifieke machine-eigenschappen
  • Lastdiagrammen
  • Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
  • Dagelijkse controle voor ingebruikname en aanvangsinspectie
  • Gevaarlijke voorvallen

Erkend certificaat

Nadat u het theorie- en praktijkexamen van de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u een erkend TÜV-heftruckcertificaat. Het certificaat is vijf jaar geldig.

TÜV

De TÜV (Technische Überwachungsverein) is een gerenommeerde internationale organisatie die zich bezighoudt met certificering en keuring van onder andere materieel, opleidingen en arbeidsprocessen. Als u bij Doornbos uw heftruckcursus afrondt, wordt dit internationaal erkend als bewijs dat u veilig en professioneel een heftruck kunt bedienen.

Ook mogelijk met SOG-examen

Trainingsdata

Trainingsdata kunnen in overleg worden bepaald.