Heftruck opleiding

Voor het bedienen van een heftruck is deskundigheid vereist. Naast praktijkkennis is  ook het bewust zijn van eventuele risico’s en de dagelijkse controle van een heftruck van belang. Doornbos leidt (toekomstige) bestuurders van heftrucks op en biedt de onmisbare theorielessen over gevaarlijke voorvallen en transport. Na onze eendaagse opleiding nemen de kersverse heftruckbestuurders veilig plaats achter het stuur en de lepels. Met de juiste papieren op zak en voldoende kennis over de correcte, veilige en efficiënte bediening van zowel kleine als grote heftrucks.

Wie heeft een heftruckopleiding nodig?

Deze heftruckopleiding is voor ervaren en onervaren heftruckgebruikers. Doornbos heeft verschillende heftrucks, waardoor we onze opleiding op maat kunnen aanbieden met de machine waarmee je straks ook aan de slag gaat. Voor werknemers in de petrochemie, de maritieme industrie en de industriële reiniging bieden we de mogelijkheid deze opleiding af te sluiten met een SOG-examen (conform richtlijnen van de SSVV)

Vooropleiding

Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet wel in het bezit zijn van een geldig VCA-diploma en geldig rijbewijs B. 

Lesstof

Tijdens deze eendaagse opleiding behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Praktijkinstructie en waarschuwingen
  • Specifieke machine-eigenschappen
  • Lastdiagrammen
  • Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
  • Dagelijkse controle voor ingebruikname en inspectie voor aanvang
  • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de opleiding en examen

Deze eendaagse opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Op beide onderdelen volgt een examen. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer een internationaal erkend heftruckcertificaat (TUV). Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

Opleidingsdata

Data en locatie worden in overleg bepaald.

Opgeven voor opleidingen

Doornbos Academy levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam. Doornbos Academy is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

Doornbos Academy gaat daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.