Hoogwerker opleiding voor bedieners

Via onze hoogwerkeropleiding leert u hoe u correct, veilig en efficiënt een hoogwerker bedient. En dat brengt meer met zich mee dan alleen het aansturen van de machine. Daarom leert u ook hoe u de risicovolle situaties inschat en wat u kunt doen om uw eigen veiligheid en die van uw omgeving te garanderen.

Voor wie?

De opleiding is geschikt voor ervaren en minder ervaren bedieners. U kunt de opleiding volgen voor verschillende typen hoogwerkers. We werken altijd met de machine waarop u aan de slag gaat.

De cursusdag

De opleiding duurt één dag. De ochtend bestaat uit een theoriegedeelte, in de middag gaat u op de hoogwerker zelf aan de slag. Op beide onderdelen wordt u getoetst via een examen.

Cursusinhoud

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Rijden, positioneren en risicoanalyse
  • Omgevings- en bodemcondities
  • Inspecties voor ingebruikname
  • Wind- en weergesteldheid
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Gevaarlijke voorvallen

Erkend certificaat

Nadat u het theorie- en praktijkexamen van de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u een IPAF-hoogwerkercertificaat: de PAL Card. Dit certificaat – in de vorm van een pasje – is de internationale standaard op het gebied van veilig werken met hoogwerkers. Het is vijf jaar geldig.

IPAF

De International Powered Access Federation (IPAF) is een wereldwijde organisatie die zich richt op het veilig en effectief werken met hoogwerkers. Met het afronden van de hoogwerkercursus bij Doornbos voldoet u aan de normen van de IPAF, die internationaal erkend zijn als bewijs dat u veilig en professioneel kunt werken met een hoogwerker.

SSVV/SOG

Werkt u in de petrochemische industrie of andere omgeving met meer risicovolle werkzaamheden, zoals gas meten of asbest opsporen? Dan kunt u de opleidingen van Doornbos ook afsluiten met een examen volgens de richtlijnen van de SSVV-opleidingengids (SOG). SSVV staat voor Stichting Samenwerken Voor Veiligheid. SSVV-certificaten zijn voor sommige werkzaamheden verplicht.

Trainingsdata

Trainingsdata kunnen in overleg worden bepaald.