Hoogwerker opleiding voor bedieners

Het bedienen van een hoogwerker brengt meer met zich mee dan alleen het bedienen van onze machine. Er kunnen zich risicovolle situaties voordoen. Bij Doornbos Academy leer je die inschatten zodat je weet wat je kan doen om jouw veiligheid en die van je omgeving te kunnen waarborgen. Met de hoogwerker opleiding leer je hoe je een hoogwerker correct, veilig en efficiënt gebruikt.

Wie heeft een hoogwerker opleiding nodig?

De opleiding is geschikt voor zowel ervaren als onervaren hoogwerker gebruikers. Tijdens de opleiding gebruiken we het type hoogwerker waarmee straks gewerkt zal worden. Voor werknemers in de petrochemie, de maritieme industrie en de industriële reiniging bieden we de mogelijkheid deze opleiding af te sluiten met een SOG-examen (conform richtlijnen van de SSVV). Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding. Wel moet de deelnemer in het bezit zijn van een geldig VCA-certificaat.

Lesstof

Tijdens deze eendaagse opleiding behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Rijden, positioneren en risicoanalyse
  • Omgevings- en bodemcondities
  • Inspecties voor ingebruikname
  • Wind- en weerconditie
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de opleiding en examen

De opleiding duurt een dag. Naast theorie geven we praktische instructies. In deze praktijkgerichte opleiding wordt de theoretische kennis toegepast. Ervaren en in de praktijk opgeleide instructeurs zorgen voor een degelijke begeleiding van de deelnemers. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer een internationaal erkend certificaat. De IPAF is een organisatie die zich richt op het veilig en effectief werken met hoogwerkers. Het behaalde International Powered Access Federation (IPAF) hoogwerker certificaat (de PAL Card) is persoonsgebonden en vijf jaar geldig. 

Opleidingsdata

Data en locatie worden in overleg bepaald.

Opgeven voor opleidingen

Doornbos Academy levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam. Doornbos Academy is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

Doornbos Academy gaat daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.