Verreiker opleiding

Door zware lasten en een (vaak) ongelijke ondergrond liggen risico’s op de loer bij het gebruik van een verreiker. Om de veiligheid van alle werknemers te waarborgen, leren we je hoe je een verreiker op de juiste manier moeten gebruiken. We gaan in op verschillende lasten die je in de praktijk tegen kunt komen, veiligheidsinstructies, het aan- en afkoppelen van verschillende onderdelen en dagelijkse onderhoudscontroles.

Wie heeft een verreiker opleiding nodig?

Dit certificaat is voor iedereen die verreikers gebruikt met een heffunctie en een maximum bedrijfslastmoment van 10 ton-meter. De opleiding is geschikt voor zowel ervaren als onervaren verreikergebruikers. Tijdens de opleiding gebruiken we het type verreiker waarmee in de praktijk wordt gewerkt. Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. 

Lesstof

Tijdens deze eendaagse opleiding behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
  • Eigenschappen, veiligheidsinstructies en waarschuwingen
  • Lastvluchttabellen en lastbepalingen
  • Dagelijkse onderhoudscontrole en ingebruikname
  • Praktijkinstructie en waarschuwingen
  • Voertuiginspectie en rijvaardigheidsproef
  • Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
  • Aan- en afkoppelen voorzetstukken

Duur van de opleiding en examen

De duur van deze opleiding is afhankelijk van de ervaring van de deelnemer en type verreiker. De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. In de ochtend gaan we in op de theorie, in de middag volgt de praktijk en gaan we aan de slag op de verreiker. Na het succesvol behalen van het examen ontvangt de deelnemer een certificaat. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

Opleidingsdata

Data en locatie worden in overleg bepaald.

Opgeven voor opleidingen

Doornbos Academy levert opleidingen op locatie en in groepsverband in Amsterdam en Rotterdam. Doornbos Academy is gelieerd aan Doornbos Equipment. Wij richten onze cursussen in naar het verhuurde materieel. Dit leidt tot maximale toepasselijkheid en dus een hogere veiligheid.  

Doornbos Academy gaat daarbij niet alleen in op de juiste inzet van de machines, ook op een zo duurzaam mogelijke inzet van de machines. Dit geeft een merkbaar verschil in uitstoot en kosten. Al onze opleidingen zijn nationaal en/of internationaal gecertificeerd.