DoornbosTrainingenHeftruck training

Heftruck training

Voor het bedienen van een heftruck is deskundigheid vereist. Naast praktijkkennis is ook het bewust zijn van eventuele risico’s en de dagelijkse controle van een heftruck van belang. Doornbos leidt (toekomstige) bestuurders van heftrucks op en biedt de onmisbare theorielessen over gevaarlijke voorvallen en transport. Na onze eendaagse opleiding nemen de kersverse en/of ervaren heftruckbestuurders veilig plaats achter het stuur en de lepels. Met de juiste papieren op zak en voldoende kennis over de correcte, veilige en efficiënte bediening van zowel kleine als grote heftrucks.

heftruck training volgen en certificaat halen?

Deze heftrucktraining is voor ervaren en onervaren heftruckgebruikers. Doornbos heeft verschillende heftrucks, waardoor we onze training op maat kunnen aanbieden met de machine waarmee je straks ook aan de slag gaat. Voor werknemers in de petrochemie, de maritieme industrie en de industriële reiniging bieden we de mogelijkheid deze training af te sluiten met een SOG-examen (conform richtlijnen van de SSVV).

Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Lesstof

Tijdens deze eendaagse training behandelen we:

 1. Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
 2. Praktijkinstructie en waarschuwingen
 3. Specifieke machine-eigenschappen
 4. Lastdiagrammen
 5. Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
 6. Dagelijkse controle voor ingebruikname en inspectie voor aanvang
 7. Gevaarlijke voorvallen

Duur van de training en examen

De heftruck training duurt één dag en wordt ten slotte afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Wanneer de examens succesvol zijn afgerond,  ontvangt de cursist na afloop het heftruck certificaat. Met het certificaat heftruck kan men aantonen dat u zowel de theorie als de praktijk beheerst en daarnaast ook in staat bent om veilig te werken

Dit certificaat is 5 jaar geldig en voldoet aan de veiligheidseisen van zowel verzekeraars als de Arbowet.

Code 95: Beroepschauffeurs kunnen een cursus heftruck ook voor Code95 laten meetellen. De 1-daagse heftruck training telt dan voor 7 uur Code 95.
Engels: De training wordt ook regelmatig in het Engels gegeven.

trainingsdata en prijzen

U kunt bij ons kiezen uit de volgende heftruck trainingen:

 1. Heftruck Training – Standaard heftruck opleiding. € 225,- (e-Learning* € 200,-)
 2. Heftruck Training (SOG) – Heftruck cursus voor iedereen die een heftruck gaat bedienen op een (petro)chemisch bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoria. € 350,-
 3. Heftruck Training 16-32 ton – Heftruck training waarbij de nadruk vooral ligt op de praktijkoefeningen met een zware (16 tons) heftruck. € 450,-
 4. Heftruck / Reachtruck Training – Combinatie training voor heftruck en reachtruck. € 450,-
 5. Heftruck Compleet € 710,-

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.
*Een groot deel van onze trainingen wordt ook als e-Learning aangeboden. De theorie doet u dan zelf online en alleen het praktijkgedeelte (indien van toepassing) doet u op locatie. U kiest in de kalender de dag dat u uw praktijk wilt doen.

Hieronder kunt u zien wanneer en op welke locatie deze training plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als u uw ideale datum en locatie gevonden hebt, kunt u zich vervolgens direct aanmelden! Komt u er niet uit, dan kunt u ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen u graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000.

Beschikbare data

Klik op een groen veld om je aan te melden voor een opleiding op die dag, De rode velden zijn al vol.
Is er geen keuze mogelijk? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of we iets in kunnen plannen.