DoornbosTrainingenIPAF Hoogwerker training

IPAF Hoogwerker training

Het bedienen van een hoogwerker brengt meer met zich mee dan alleen het bedienen van onze machine. Er kunnen zich risicovolle situaties voordoen. Bij het Doornbos Training Centre leert u die inschatten zodat u weet wat u kan doen om uw veiligheid en die van uw omgeving te kunnen waarborgen. Met de hoogwerker training leert u hoe u een hoogwerker correct, veilig en efficiënt gebruikt.

Hoogwerker Training volgen en Certificaat Halen?

De training is geschikt voor zowel ervaren als onervaren hoogwerker gebruikers. Tijdens de training gebruiken we het type hoogwerker waarmee straks gewerkt zal worden. Voor werknemers in de petrochemie, de maritieme industrie en de industriële reiniging bieden we de mogelijkheid deze training af te sluiten met een SOG-examen (conform richtlijnen van de SSVV). Deelname aan de cursus vereist geen specifieke vooropleiding. Wel moet de deelnemer in het bezit zijn van een geldig VCA-certificaat.

Bij de IPAF Hoogwerker trainingen worden 4 categorieën hoogwerkers behandeld: 1A + 1B + 3A + 3B. Deze categorieën slaan op het type hoogwerker dat wordt gebruikt:

 • IPAF 1A: Statische eenpersoons masthoogwerkers
 • IPAF 1B: telescoop / kniktelescoop hoogwerker / hoogwerker op aanhanger of chassis / spinhoogwerker met stempels
 • IPAF 3A: een zelfrijdende schaarlift of zelfrijdende eenspersoons verticaallift
 • IPAF 3B: zelfrijdende telescoop- of kniktelescoophoogwerker

Lesstof

Tijdens deze eendaagse training behandelen we:

 • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
 • Rijden, positioneren en risicoanalyse
 • Omgevings- en bodemcondities
 • Inspecties voor ingebruikname
 • Wind- en weerconditie
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de training en examen + e-learning

De training duurt een dag. Naast theorie geven we praktische instructies. In deze praktijkgerichte opleiding wordt de theoretische kennis toegepast. Ervaren en in de praktijk opgeleide instructeurs zorgen voor een degelijke begeleiding van de deelnemers. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de deelnemer een internationaal erkend certificaat. De IPAF is een organisatie die zich richt op het veilig en effectief werken met hoogwerkers. Het behaalde International Powered Access Federation (IPAF) hoogwerker certificaat (de PAL Card) is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

trainingsdata en Prijzen

Je kunt bij ons kiezen uit de volgende hoogwerker trainingen:

 1. Hoogwerker Training – 3A 3B: € 250,- (e-Learning*: € 225,-)
 2. Hoogwerker Training – 1B 3A 3B: € 325,- (e-Learning*: € 300,-)
 3. Hoogwerker Training – 1A 1B 3A 3B Prijs: € 400,- (e-Learning*: € 375,-)
 4. Hoogwerker Training – SOG – 3A 3B. Prijs: € 350,-
 5. Hoogwerker Training – SOG – 1B 3A 3B. Prijs: € 450,-

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.
*Een groot deel van onze trainingen wordt ook als e-Learning aangeboden. De theorie doet u dan zelf online en alleen het praktijkgedeelte (indien van toepassing) doet u op locatie. U kiest in de kalender de dag dat u uw praktijk wilt doen.

Hieronder kunt u zien wanneer en op welke locatie deze training plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als u uw ideale datum en locatie gevonden hebt, kunt u zich vervolgens direct aanmelden! Komt u er niet uit, dan kunt u ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen u graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000.

Beschikbare data

Klik op een groen veld om je aan te melden voor een opleiding op die dag, De rode velden zijn al vol.
Is er geen keuze mogelijk? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of we iets in kunnen plannen.