NEN 3140 training

*NEN 3140, gebaseerd op NEN-EN 50110 is een norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning.

Werkgevers zijn verplicht om ervoor te zorgen dat medewerkers die aan of bij elektrische laagspanningsinstallaties werken, deskundig genoeg zijn en dat ook duidelijk is wie wat kan doen en wie waar verantwoordelijk voor is (Arbeidsomstandighedenwet artikel 3.2). Werknemers van bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties moeten op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die de werkzaamheden met zich meebrengen.

*Bron: nen.nl

NEN 3140 training volgen en certificaat halen?

De training VOP NEN 3140 is bedoeld voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door zijn of haar werkgever benoemd wil worden tot voldoende onderricht persoon (VOP) in het kader van de NEN 3140. Als vervolg op de NEN 3140 VOP basistraining is het ook mogelijk de herhalingstraining te volgen.

Direct aanmelden
De lesstof
Duur
Prijzen

Lesstof

TIJDENS DE TRAINING WORDT O.A. DE VOLGENDE LESSTOF BEHANDELT:

  • Elektrotechnische gevaren en ongelukken

  • Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving

  • Veilig werken door deskundig personeel, procedures en PBM’s

  • Werken met een werkvergunning en schakelbericht

Duur van de training en examen

De NEN 3140 VOP basistraining duurt één dag. Wanneer je de basistraining succesvol afrondt, ontvangt u een NEN 3140 certificaat en Doornbos pas. Deze zijn drie jaar geldig.

Trainingsdata en prijzen

Prijs: € 245,-

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.