Reachtruck Training

Voor het bedienen van een reachtruck is deskundigheid vereist. Naast praktijkkennis is ook het bewust zijn van eventuele risico’s en de dagelijkse controle van een reachtruck van belang. Doornbos leidt (toekomstige) bestuurders van reachtrucks op en biedt de onmisbare theorielessen over gevaarlijke voorvallen en transport. Na onze eendaagse opleiding nemen de kersverse en/of ervaren reachtruckbestuurders veilig plaats achter het stuur en de lepels. Met de juiste papieren op zak en voldoende kennis over de correcte, veilige en efficiënte bediening van reachtrucks.

Reachtruck training volgen en certificaat halen?

Deze reachtrucktraining is voor ervaren en onervaren reachtruckgebruikers. Deelname aan de opleiding vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Direct aanmelden
De lesstof
Duur
Prijzen

Lesstof

Tijdens deze eendaagse training behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen

  • Praktijkinstructie en waarschuwingen

  • Specifieke machine-eigenschappen

  • Lastdiagrammen

  • Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten

  • Dagelijkse controle voor ingebruikname en inspectie voor aanvang

  • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de training en examen

De reachtruck cursus duurt één dag en wordt ten slotte afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Wanneer de examens succesvol zijn afgerond,  ontvangt de cursist na afloop het reachtruck certificaat. Met het certificaat reachtruck kan men aantonen dat u zowel de theorie als de praktijk beheerst en daarnaast ook in staat bent om veilig te werken

Dit certificaat is 5 jaar geldig en voldoet aan de veiligheidseisen van zowel verzekeraars als de Arbowet.

Code 95: Beroepschauffeurs kunnen een cursus reachtruck ook voor Code95 laten meetellen. De 1-daagse reachtruck training telt dan voor 7 uur Code 95.

  1. Reachtruck Training – Basis Opleiding. € 225,-
  2. Heftruck / Reachtruck Training – Combinatie training voor heftruck en reachtruck. € 450,- (Als u zich voor deze combinatietraining wilt aanmelden, ga dan naar de ‘Heftruck Training’ pagina.)

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.

*Een groot deel van onze trainingen wordt ook als e-Learning aangeboden. De theorie doet u dan zelf online en alleen het praktijkgedeelte (indien van toepassing) doet u op locatie. U kiest in de kalender de dag dat u uw praktijk wilt doen.