Reachtruck Training

Een reachtruck goed, veilig en efficiënt besturen vergt deskundigheid. Het draait om theoretische kennis en praktijkervaring. Twee belangrijke zaken die uitgebreid aan bod komen in de reachtrucktraining van Doornbos Equipment. We leiden (toekomstige) bestuurders van reachtrucks in de logistiek op en gaan hierbij verder dan het ‘oplepelen’ van basiskennis. We besteden aandacht aan de praktijk, maar ook aan de dagelijkse controle van een reachtruck en de inschatting van risico’s. Kwaliteit en veiligheid staan voorop.

Reachtruck training op maat
De reachtruck cursus van Doornbos Equipment is voor ervaren én onervaren reachtruckgebruikers. Professionele instructeurs met jarenlange praktijkervaring begeleiden u en ondersteunen u bij het toepassen van de theoretische lesstof in de praktijk.
Is de reachtruck opleiding niet wat u zoekt? Bekijk al onze trainingen.

Direct aanmelden
De lesstof
Duur
Prijzen

Lesstof

Tijdens deze eendaagse training behandelen we:

  • Arbowetgeving en wettelijke bepalingen

  • Praktijkinstructie en waarschuwingen

  • Specifieke machine-eigenschappen

  • Lastdiagrammen

  • Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten

  • Dagelijkse controle voor ingebruikname en inspectie voor aanvang

  • Gevaarlijke voorvallen

Duur van de training en examen

De reachtrucktraining duurt één dag en wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. Zijn de examens succesvol afgerond? Dan ontvangt de deelnemer na afloop het reachtruckcertificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u zowel de theorie als de praktijk beheerst én in staat bent om veilig te wet.

Dit certificaat is 5 jaar geldig en voldoet aan de veiligheidseisen van zowel verzekeraars als de Arbowet.

Eisen en bijzonderheden
Er is geen specifieke vooropleiding nodig voor de reachtrucktraining. Wel moeten deelnemers minimaal 18 jaar zijn, in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B en;

  • De training wordt ook regelmatig in het Engels gegeven.

TRAININGSDATA EN PRIJZEN

U KUNT BIJ ONS KIEZEN UIT DE VOLGENDE REACHTRUCK TRAININGEN:

  1. Reachtruck Training – Basis / Herhaling. € 225,-
  2. Heftruck / Reachtruck Combi Training. € 450,- (Als u zich voor deze combinatietraining wilt aanmelden, ga dan naar de ‘Heftruck Training‘ pagina.)

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.

*Een groot deel van onze trainingen wordt ook als e-Learning aangeboden. De theorie doet u dan zelf online en alleen het praktijkgedeelte (indien van toepassing) doet u op locatie. U kiest in de kalender de dag dat u uw praktijk wilt doen.