DoornbosTrainingenVerreiker training

Verreiker training

Door zware lasten en een (vaak) ongelijke ondergrond liggen risico’s op de loer bij het gebruik van een verreiker. Om de veiligheid van alle werknemers te waarborgen, leren we je hoe je een verreiker op de juiste manier moeten gebruiken. We gaan in op verschillende lasten die je in de praktijk tegen kunt komen, veiligheidsinstructies, het aan- en afkoppelen van verschillende onderdelen en dagelijkse onderhoudscontroles.

Verreiker Training volgen en Certificaat Halen?

Dit certificaat is voor iedereen die verreikers gebruikt met een heffunctie en een maximum bedrijfslastmoment van 10 ton-meter. De training is geschikt voor zowel ervaren als onervaren verreiker gebruikers. Tijdens de training gebruiken we het type verreiker waarmee in de praktijk wordt gewerkt. Deelname aan de training vereist geen specifieke vooropleiding. De deelnemer moet wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.

Lesstof

Tijdens deze eendaagse training behandelen we:

 1. Arbowetgeving en wettelijke bepalingen
 2. Eigenschappen, veiligheidsinstructies en waarschuwingen
 3. Lastvluchttabellen en lastbepalingen
 4. Dagelijkse onderhoudscontrole en ingebruikname
 5. Praktijkinstructie en waarschuwingen
 6. Voertuiginspectie en rijvaardigheidsproef
 7. Lasten oppakken, vervoeren en wegzetten
 8. Aan- en afkoppelen voorzetstukken

Duur van de training en examen

De duur van deze training is afhankelijk van de ervaring van de deelnemer en type verreiker. De training bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel. In de ochtend gaan we in op de theorie, in de middag volgt de praktijk en gaan we aan de slag op de verreiker. Na het succesvol behalen van het examen ontvangt de deelnemer een certificaat. Het behaalde certificaat is persoonsgebonden en vijf jaar geldig.

Opleidingsdata en prijzen

U kunt bij ons kiezen uit de volgende verreiker trainingen:

 1. Verreiker Training – Starre: € 350,-
 2. Verreiker Training – Roterend: € 385,-
 3. Verreiker Training – SOG: € 465,-

Genoemde prijzen zijn excl. 21% BTW.

Hieronder kunt u zien wanneer en op welke locatie deze training plaatsvindt en hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn. Als u uw ideale datum en locatie gevonden hebt, kunt u zich vervolgens direct aanmelden! Komt u er niet uit, dan kunt u ons uiteraard ook gewoon even bellen. We helpen u graag! +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000.

Beschikbare data

Klik op een groen veld om je aan te melden voor een opleiding op die dag, De rode velden zijn al vol.
Is er geen keuze mogelijk? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of we iets in kunnen plannen.