DoornbosWerken bijFinance Manager

Finance Manager

Ben jij mens- én resultaatgericht? Een aanpakker, die er dagelijks voor zorgt dat hij/zij in control is en die ook graag vooruit kijkt en meedenkt op de lange termijn? Iemand die graag samen met zijn team de organisatie uitdaagt en zoekt naar kansen en verbeteringen?

Dan is de functie van Finance Manager bij Doornbos wat voor jou!

We zijn een middelgroot familiebedrijf dat al bijna 85 jaar bestaat. We doen aan verhuur, verkoop en onderhoud van allerlei soorten equipment, zoals hoogwerkers en hogedrukpompen. Onze visie is dat we het meest mensgerichte bedrijf in onze branche willen worden. Onze slogan is dan ook niet voor niets ‘Uplifting People’. We willen een omgeving creëren, waarin onze mensen plezier hebben, zich kunnen ontwikkelen en waarin we samen iets heel moois neerzetten.

Jouw kerntaken en verantwoordelijkheden

In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor de afdeling finance en sparring partner van de directie en het management. Je geeft leiding aan het finance team, dat bestaat uit 4 medewerkers en rapporteert aan de Algemeen Directeur. Je denkt strategisch gezien mee over de groei van de organisatie en wat dit kan betekenen voor de ontwikkeling van jouw team en voor Doornbos in het geheel.

Op dagelijkse basis bestaan jouw werkzaamheden onder meer uit het verzorgen van de juiste en volledige financiële rapportage op groepsniveau:
-je verzamelt en analyseert de bedrijfsoperationele cijfers van de verschillende werkmaatschappijen, inclusief P&L, cashflow, balans en budget;
-je coördineert de jaarafsluiting en audit en volgt de hieruit voortvloeiende acties op;
-je verzorgt de maandafsluiting en de maandelijkse interne rapportages;
-je bent een echte teambuilder en een sparringpartner voor de organisatie en daagt op basis van deze informatie graag uit en signaleert ook kansen en verbeteringen;
-je bent de financiële spil bij projecten en business cases;
-je stuurt de salarisadministratie aan;
-je hebt een voortrekkersrol in de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen;
-je onderhoudt contact met banken, de accountant en andere externe partijen;
-en verder alle andere vlakken waar jouw hulp en inzicht nodig is.

Past dit bij je?

  • WO werk- en denkniveau en een afgeronde financieel economische opleiding op minimaal HBO niveau.
  • Proactief, analytisch sterk, communicatief vaardig, sterke leider, zelfkennis en oplossingsgericht.
  • 5 jaar of meer ervaring in financieel management, controlling en/of auditing in Nederland.
  • Ervaring in een industriële of projectgedreven omgeving, of in de verhuur van equipment, is een groot voordeel.
  • Gericht op verdere digitalisering en automatisering, waarbij ervaring met Exact Globe, Synergy, Sumatra en Speedbooks een pré is.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat we jou graag bieden:

  • Een uitdagend pakket aan verantwoordelijkheden.
  • De mogelijkheid je inhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen, o.a. door een online leerplatform aan te bieden met ruim 150 verschillende trainingen, interne trainingen waaronder bootcamp, mindfulness en geweldloos communiceren en een ruim aanbod aan externe trainingen.
  • Leuke collega’s en een sterke collegiale sfeer met een echt familiegevoel.
  • Uiteraard een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met een goed salaris en diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op de sportschool, fietsplan, maar ook goede koffie, fruit en lunch.

Wat we je nog kunnen vertellen over Doornbos Equipment:

Doornbos heeft ruim 1200 hoogwerkers, heftrucks, verreikers, hogedrukpompen en vacuümunits. We bieden service en onderhoud en we verzorgen veiligheids- en bedieningsopleidingen. We zijn een familiebedrijf en bestaan al bijna 85 jaar. Er werken ongeveer 100 mensen bij ons en we hebben vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en in Billingham en Liverpool in Engeland. Onze slogan is ‘Uplifting People’ en daarmee bedoelen we dat we graag een organisatie creëren waarin mensen plezier hebben, zich kunnen ontwikkelen en zo samen de beste service leveren. We willen het meest mensgerichte bedrijf in onze branche worden!

Kom je eens praten?

Stuur dan je brief en een cv per e-mail naar hr@doornbosequipment.com. Dan hopen we dat we je snel uit kunnen nodigen.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature en de branche kun je contact opnemen met Leonie Meewisse op 06 – 15285519.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.