Maritiem & Offshore

In havens, op de werf of op open zee. Van nieuwbouw tot (onder water) inspecties en van reparatie & onderhoud tot ombouw en ontmanteling van schepen en platformen. Voor elk maritiem project en iedere offshore klus vindt u bij Doornbos Equipment het juiste materieel om te huren, kopen of leasen, inclusief 24/7 service. Van hoogwerkers, heftrucks, verreikers en minikranen tot hogedrukreinigingsmachines en vacuüm-units. 

Veilig werken op hoogte

Werken op hoogte kan alleen veilig met het juiste materieel. Zeker in een veeleisende omgeving als een werf of haven. Bij Doornbos Equipment bieden we daarom diverse hoogwerkers tot 50 meter werkhoogte die geschikt zijn voor maritieme en offshore projecten. Gevoelige machinecomponenten zijn bijvoorbeeld extra beschermd.

Heffen, hijsen, vervoeren en verplaatsen

Op maritieme en offshore projecten heeft u vaak te maken met zware lasten. Doornbos Equipment biedt een brede range aan heftrucks, verreikers en minikranen. Ideaal voor het veilig heffen, hijsen, vervoeren en (ver)plaatsen van bijvoorbeeld containers, pallets en constructies.

Reinigen met hogedruk

Reinigen en conserveren van scheepswanden, schoonmaken van (ballast)tanks en schoonspuiten van ladingruimtes. Doornbos Equipment biedt voor elke uitdaging een oplossing met hogedruk watertechniek van 350 tot 3000 bar. We hebben alles in huis om met waterkracht zwaar verontreinigende oppervlakten weer brandschoon en vetvrij te krijgen. Denk aan:

  • Verwijderen van vuil en aangroei op (onderwater) scheepswanden
  • Reinigen van ladingruimtes, tanks schoonspuiten en ontdoen van aanslag
  • Prepareren en conserveren van romp of andere oppervlakten met oude verflagen en roest. Met hoge druk kunt u de ondergrond blank stralen en vetvrij maken. Dit zorgt voor een goede hechting voor een nieuwe verf- of coatinglaag.

Doornbos Equipment biedt onder andere hogedruk units van 200 tot 3000 bar en verschillende tools, zoals spuitpistolen, vloerreinigers en op afstand bestuurbare kruiprobots. Tot 1000 bar kunnen we reinigen met heet water.

Opzuigen, opvangen en afvoeren

Bij het reinigen met hogedruk komen er vaak vuil, verf, coating en roest los. Met onze vacuüm afzuigsystemen kunnen we losgekomen lagen direct afzuigen, opvangen en afvoeren zodat ze niet in het water belanden of in het milieu verdwijnen. Doornbos Equipment biedt vacuüm-units in uiteenlopende uitvoeringen en met verschillende aandrijvingen voor zowel droge als natte stoffen.


Trainingen om veilig te werken

Bij offshore en maritieme projecten is goed materieel van groot belang. Maar minstens zo belangrijk is weten hoe er veilig mee te werken. Voor werk op werven, schepen en platforms biedt Doornbos Equipment dan ook verschillende trainingen om veilig met materieel te werken en veilig te werken in gevaarlijke omgevingen. Denk aan trainingen voor onder andere VCA, hoogwerker, heftruck, buitenwacht/mangatwacht en NEN3140.


Contact

Wilt u meer weten over onze oplossingen voor maritieme en offshore projecten? Bel ons op +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000. Natuurlijk kunt u ons ook mailen via ons contactformulier. We nemen dan zo snel contact met u op.