Huren, Kopen of Leasen?

Bij Doornbos Equipment kunt u machines en materieel huren, kopen of leasen. Van hoogwerkers tot heftrucks en van verreikers tot hogedrukmaterieel. Wat zijn precies de verschillen en de voor- en nadelen?

Huren van machines

Het huren van machines kent verschillende voordelen: u hoeft geen grote investeringen te doen en staat niet voor onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie. Het biedt u meer financiële vrijheid, want ook verzekeringen, rente en afschrijvingen zijn niet uw zorg. Daarnaast betaalt u alleen voor een machine wanneer u hem echt nodig heeft. Is het werk klaar, dan levert u hem gewoon weer in.

Gebruikt u dagelijks materieel, dan kan het aantrekkelijker zijn om te kopen. Toch kan ook dan (tijdelijke) huur interessant zijn om de machine in praktijk eerst goed te testen. En gebruikt u (sommige) machines niet permanent, of heeft u af en toe behoefte aan extra capaciteit? Dan is huren van machines misschien een betere optie. Doornbos Equipment adviseert u hier graag over.

Kopen van machines

Het grootste voordeel van een machine kopen, is de optimale flexibiliteit. Heeft u de machine nodig, dan kunt u er altijd direct over beschikken. Ook bepaalt u zelf hoe lang u hem houdt en wanneer u hem weer verkoopt. Met de aanschaf van een machine komt u vaak in aanmerking voor fiscale voordelen zoals de investeringsaftrek en de aftrek van afschrijving en rente.

Een nadeel van het kopen van een machine: het is een flinke investering. Daarnaast komen onderhoud, eventuele defecten en reparaties buiten de garantie voor eigen rekening.

Bij Doornbos Equipment kunt u zowel nieuwe als gebruikte machines kopen.

Leasen van machines

Heeft u vaak een machine nodig, maar ontbreekt het u aan de financiële middelen? Dan is een machine leasen voor u misschien de oplossing. U sluit een contract af voor een bepaalde periode – bijvoorbeeld 48 of 60 maanden – waardoor het termijnbedrag lager is dan bij huur. Daarnaast houdt u ruimte om te investeren in uw kernactiviteiten.

Kiest u voor Operational Lease, dan zijn ook de kosten voor service, onderhoud en reparatie gedekt. Net als met huur, staat u bij Operational Lease dus niet voor onverwachte kosten. De machine blijft eigendom van de leverancier, al heeft u aan het einde van de looptijd vaak wel een optie tot koop. Bij Financial Lease zijn de onderhouds- en servicekosten buiten de garantie voor eigen rekening. De machine wordt aan het einde van de looptijd wel eigendom.

Overweegt u een machine te leasen? Doornbos Equipment adviseert u graag.

Wilt u uw situatie en mogelijkheden met ons bespreken? Bel ons op +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000. Natuurlijk kunt u ons ook mailen via ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.