Wij scoren een 8.5 op basis van 169 reviews

VERHUUR, VERKOOP, 24/7 SERVICE

Actief sinds 1938

Alleen voor bedrijven

Huren, Kopen of Leasen?

Bij Doornbos Equipment kunt u machines en materieel huren, kopen of leasen. Van hogedruk units, tools en accessoires tot vacuümequipment. Wat zijn precies de verschillen en de voor- en nadelen?

Equipment huren

Het huren van equipment heeft verschillende voordelen: u hoeft geen grote investeringen te doen en wordt niet geconfronteerd met onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie. Het biedt u meer financiële vrijheid, omdat u geen zorgen hebt over verzekeringen, rente en afschrijving. Bovendien betaalt u alleen voor een machine als u hem echt nodig hebt. Als het werk klaar is, levert u de machine gewoon weer in.

Als u apparatuur dagelijks gebruikt, dan kan het aantrekkelijker zijn om te kopen. Toch kan ook dan (tijdelijke) huur interessant zijn om de machine eerst goed in de praktijk te testen. En gebruikt u (sommige) machines niet permanent, of heeft u af en toe extra capaciteit nodig? Dan is het huren van machines wellicht een betere optie. Doornbos Equipment adviseert u hier graag over.

Equipment kopen

Het grootste voordeel van een machine kopen is optimale flexibiliteit. Als u de machine nodig hebt, kunt u er altijd meteen over beschikken. U bepaalt ook zelf hoe lang u de machine houdt en wanneer u hem weer verkoopt. Als u een machine koopt, komt u vaak in aanmerking voor belastingvoordelen zoals de investeringsaftrek en afschrijvings- en renteaftrek. Een nadeel van het kopen van een machine: het is een flinke investering. Daarnaast zijn onderhoud, eventuele defecten en reparaties buiten de garantie voor eigen rekening.

Bij Doornbos Equipment kunt u zowel nieuwe als gebruikte machines kopen.

Equipment Leasen

Heeft u vaak een machine nodig, maar ontbreken de financiële middelen?

Dan is het leasen van een machine misschien de oplossing voor u. U sluit een contract af voor een bepaalde periode – bijvoorbeeld 48 of 60 maanden – waardoor het termijnbedrag lager is dan bij huren. Bovendien houd u ruimte over om te investeren in uw core business. Als u kiest voor Operational Lease zijn ook de kosten voor service, onderhoud en reparatie gedekt. Net als bij huren komt u bij Operational Lease dus niet voor onverwachte kosten te staan. De machine blijft eigendom van de leverancier, hoewel je vaak een koopoptie hebt aan het einde van de looptijd. Bij Financial Lease zijn onderhouds- en servicekosten buiten de garantie voor eigen rekening. De machine wordt wel eigendom aan het einde van de looptijd.

Overweegt u een machine te leasen? Doornbos Equipment adviseert u graag.

Wilt u uw situatie en mogelijkheden met ons bespreken? Bel ons op +31 (0)10 – 850 8000. U kunt ons natuurlijk ook mailen via ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met U op.

Wij scoren een 8.5 op basis van 169 reviews

VERHUUR, VERKOOP, 24/7 SERVICE

Actief sinds 1938

Alleen voor bedrijven