Materieel voor de industrie

Ketels, tanks, leidingen, installaties of productiehallen. Van bouw tot onderhoud en van inspectie tot reiniging. Voor elk project in de (petrochemische) industrie vindt u bij Doornbos Equipment het juiste materieel. Van hoogwerkers, heftrucks, verreikers en minikranen tot hogedrukreinigingsmachines en vacuüm-units voor industriële reiniging.

Werken op hoogte in de industrie

Werken op hoogte kan alleen veilig met het juiste materieel. Zeker in een complexe en veeleisende industriële omgeving. Doornbos Equipment heeft daarom een ruime selectie hoogwerkers die uitermate geschikt zijn voor de verschillende soorten onderhouds- en inspectiewerkzaamheden binnen de industrie. Onze vloot bestaat alleen uit A-merk hoogwerkers en wordt periodiek gekeurd en onderhouden volgens de richtlijnen van de fabrikant. Veiligheid en continuïteit staan bij ons voorop

Heffen, hijsen en verplaatsen

Bij industriële projecten heeft u vaak te maken met zware lasten. Doornbos Equipment biedt een brede range aan heftrucks, verreikers en minikranen. Ideaal voor het veilig heffen, hijsen, vervoeren en (ver)plaatsen van bijvoorbeeld tanks, goederen en constructies. We bieden onder andere diesel aangedreven heftrucks van 2,5 tot 5 ton, (ruw terrein) verreikers met een bereik van 4 tot 25 meter en een minirupskraan met een hijscapaciteit van 5 ton.

(Industrieel) reinigen met hogedruk

Het grondig reinigen van procesinstallaties, pijpleidingen, machines, (opslag)tanks en warmtewisselaars, of het prepareren en bewerken van verschillende soorten oppervlaktes. Doornbos Equipment biedt voor elke uitdaging in een industriële omgeving een oplossing met hogedruk watertechniek. We hebben onder andere hogedruk units van 200 tot 3000 bar en verschillende accessoires, zoals spuitpistolen met verschillende soorten koppen, oppervlaktereinigers en op afstand bestuurbare (kruip)robots. Tot 1000 bar reinigen we ook met heet water.
Ons hogedrukmaterieel is allemaal SIR (Stichting Industriële Reiniging) gekeurd.

Opzuigen, opvangen en afvoeren

Bij industriële reiniging en onderhoudswerkzaamheden komen er soms droge of natte stoffen vrij. Met onze vacuüm units kunnen we deze stoffen direct afzuigen, opvangen en afvoeren zodat ze niet in het water, de lucht of uiteindelijk in het milieu verdwijnen. Doornbos Equipment biedt vacuüm-units in uiteenlopende uitvoeringen en met verschillende aandrijvingen voor zowel droge als natte stoffen.

Service en advies bij industriële projecten

Ook bij projecten in de industrie is het belangrijk dat u uw werkzaamheden goed en veilig kunt uitvoeren. Bij Doornbos Equipment adviseren we u daarom altijd gratis en vrijblijvend. Ook op locatie! Daarnaast zijn we voor u altijd 24/7 bereikbaar en ondernemen we direct actie als er eventuele storingen optreden. We verhelpen een storing ter plekke, of wisselen de machine om.

Veilig werken in de industrie

Goed materieel is van groot belang. Zeker in een industriële omgeving. Maar minstens zo belangrijk is weten hoe je veilig moet werken. Voor projecten in de industrie biedt Doornbos Equipment dan ook verschillende trainingen om veilig met materieel te werken en veilig te werken in gevaarlijke omgevingen. Denk aan een VCA-training, IPAF/SOG hoogwerkertraining, (SOG) heftrucktraining en (SOG) verreikertraining.

Contact

Wilt u meer informatie over onze machines voor industriële projecten? Bel ons op +31 (0)10 – 850 8000 of +31 (0)20 – 840 3000. Natuurlijk kunt u ons ook mailen via ons contactformulier. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Huren, kopen OF LEASEN VAN MATERIEEL VOOR de industrie?

Vindt u het lastig om te kiezen tussen huren, kopen of leasen van machines? We hebben voor u alle keuzes en kenmerken even op een rijtje gezet.